Mästerkockarnas goda grilltillbehör

Klara Lind DMGillis Thalbäck

Mästerkockarnas goda grilltillbehör

32 ingredienser

Klaras och Gillis goda grilltillbehör - potatissallad med fetaost och sparris, chimichurri och hamburgerdressing.

Ingredienser

portioner4 - 6

Hamburgerdressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 msk bostongurka
  • 1 tsk citron, saft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Fransk potatissallad

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 msk kapris, samt 1 msk av spadet
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 knipplökar
  • 130 g blandsallad, vintermix
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 knippe grön sparris
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 100 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • salt

Chimichurri

  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön jalapeño
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 limefrukt, skal
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

Hamburgerdressing

  1. Blanda alla ingredienser. Låt såsen sätta sig i minst 15 min.

Fransk potatissallad

  1. Halvera potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Blanda under tiden olivolja, kapris + spad, citron, riven vitlök, dijon och oliver. Finhacka knipplöken, blanda ned.
  3. Skär sparrisen i 3 cm bitar och sjud i lättsaltat vatten i ca 1 min.
  4. Blanda nu potatisen, sparrisen, salladen, smulad fetaost samt hackad basilika. Klart att servera!

Chimichurri

  1. Finhacka alla kryddor. Riv vitlöken och finhacka jalapeñon. Blanda ned med resterande av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i minst 30 min innan servering.