Insalata di gamberi

20 min
4
Massimo - Stockholm1
Foto: TV4

Räkor med sparris, cocktailtomater och siciliansk gremolata.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Massimos drycktips
2799 Sauvignon Winkl, Cantina Terlan, Alto Adige, Italien 139:-

"Ett torrt, aromatiskt vin med inslag av päron, mineral och örter. Vinet har en fin syra och fin frukt vilket möter räkornas sötma på ett fint sätt."

1 oktober 2013
Visa mer
20 min
4

Du behöver

Insalata di gamberi

  • 400 g färska räkor
  • 8 st gröna sparris
  • 1 ask ruccola
  • 10 st champinjoner
  • 12 st cocktailtomater
  • 1-2 st citroner, saften av
  • Olivolja
  • 1 st vitlök
  • 1 st röd chili (spansk peppar)

Gör så här

  1. Koka sparrisen i fem minuter, dela på längden i två delar. Skiva färska champinjoner fint och dela cocktailtomaterna på två, lägg allt i en stor bunke. Skölj en ask ruccola och lägg i. Blanda ihop allt ordentligt. Skala 400g färska räkor och blanda i salladen.
  2. Gremolata
    Pressa saften ur två små citroner, blanda med olivolja 50/50, dela och finhacka en tredjedels spansk peppar och ta ur kärnorna, lägg i tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.
  3. Blanda väl. Ringla gremolatan över räksalladen, låt marinera i en halvtimme om tid finnes.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept