Massiels Garides Saganaki

30 m
4
Massiels Garides Saganaki
Foto: TV4

Här bjuds det på heta gratinerade räkor i tomatsås med mozarellaost serverat på ett smarrigt surdegsbröd!

Dryck: Vitt vin från ”La France douze points”: Bouchard Aîné (82534)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 maj 2016
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 1 krm röd chili
  • 1 krm grön chili
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 dl portvin
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad mynta
  • 150 g räkor, skalade
  • 150 g mozzarellaost, riven

Tillbehör

  • psomi-bröd (surdegsbröd)
  • olivolja
  • oregano
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna med höga kanter med olivoljan. Skala och hacka löken, stek mjuk i pannan. Skålla tomaterna tillsammans med löken, tillsätt chili och vitlök och låt fräsa i någon minut.
  3. Slå över portvin, salt, peppar och mynta. Sjud tills såsen tjocknat.
  4. Ta av pannan från värmen och häll upp såsen i en ugnsfast form. Rör ner skalade, ej vattniga, räkor, toppa med ost och gratinera i 15 minuter, eller tills det fått fin färg.
  5. Psomi–bröd
    Stek surdegsbrödet med lite olivolja, oregano, salt i en stekpanna ca en minut på varje sida. Servera tillsammans med saganakin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept