Mascarponetårta med jordgubbar

Mascarponetårta med jordgubbar
Foto: TV4

Den här tårtan är ett frasig pajskal, fyllt med läcker mascarponekräm och jordgubbar. En läcker sommardessert.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kör smör, mjöl och socker i matberedare. Tillsätt vattnet. Låt degen vila i kyl i 15 minuter. Tryck sedan ut den i en pajform med löstagbar kant. Klä kanten med en folieremsa. Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Låt kallna helt.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna.
  3. Rör samman mascarponeost med crème fraiche och florsocker. Bre ut smeten i pajskalet. Dekorera med jordgubbarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept