Mascarponetårta med jordgubbar

Mascarponetårta med jordgubbar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mascarponetårta med jordgubbar

8 ingredienser

Den här tårtan är ett frasig pajskal, fyllt med läcker mascarponekräm och jordgubbar. En läcker sommardessert.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten, iskallt

Fyllning:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kör smör, mjöl och socker i matberedare. Tillsätt vattnet.
  2. Låt degen vila i kyl i 15 minuter. Tryck sedan ut den i en pajform med löstagbar kant. Klä kanten med en folieremsa. Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Låt kallna helt.
  3. Skölj och snoppa jordgubbarna.
  4. Rör samman mascarponeost med crème fraiche och florsocker. Bre ut smeten i pajskalet. Dekorera med jordgubbarna.