Marulk i sötsur sås

Marulk i sötsur sås
Foto: TV4

Det här är en fiskrätt med kinesiska förtecken. Laga den gärna i wok. Du kan byta marulken mot någon annan fast fisk, tex gös. Servera med kokt ris.

4 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g filé av marulk
  • 250 g broccoli
  • 1 citron
  • 0,5 dl neutral olja
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk strösocker
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk kinesisk soja
  • 2,5 dl fiskbuljong
  • 3 tsk majsstärkelse
  • kokt ris

Gör så här

  1. Skär broccolin grovt. Blanda samman rödvinsvinäger, socker, tomatpuré, soja, fiskbuljong och maizena till såsen. Skär fisken i bitar stora som en halv tändsticksask. Pressa citronen. Häll citronsaften över fisken, blanda ordentligt. Ta upp bitarna och låt dem rinna av väl.
  2. Låt oljan bli het i en wok eller panna. Lägg i fisken och stek den 2–3 minuter på varje sida. Lägg upp fisken på serveringsfat och täck med folie.
  3. Fyll på en aning olja och lägg i broccolin. Fräs den under omrörning i 2–3 minuter. Häll såsen över broccolin i pannan och rör om tills den tjocknar. Häll sedan alltsammans över fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept