Bollacks lax med nudelsallad

Bollacks lax med nudelsallad
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 paket äggnudlar
  • 4 smår starka chilifrukter
  • 3 st limeblad
  • 1 kvist thaibasilika
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk pinjenötter
  • 100 g kinakål
  • 100 g böngroddar
  • 4 st citrongräs
  • 7 st katrinplommon
  • 1 kvist koriander
  • 4 st laxbitar
  • 0,5 dl tjock ostronsås
  • 1 st mango

Stark sötsursås

  • 2 st chili
  • 1 kvist koriander
  • 1 dl soja
  • 1 st lime
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Mortla viltlök, ingefära, chili, citrongräs med salt och fisksås samt en matsked olja i en bunke.
  2. Koka nudlarna så att behåller spänsten, gärna tillsammans med ett par strån citrongräs och soja eller salt.
  3. Rosta sesamfrön och pinjenötter. Stek det du mortlat sakta, lägg i nudlarna och vänd runt så att de får ta smak av alla kryddorna.
  4. Häll i övriga ingredienser i nudelpannan och rör om tills det blir varmt. Vill du ha mer vätska kan du hälla i thaisoja, lite olja eller en skvätt buljong.
  5. Garnering: Skär mangon i lagom stora bitar och garnera med koriander. Smaksätt med limesaft och limeskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept