Varm chokladbakelse smaksatt med kanel samt citrussallad

8

Du behöver

  • 350 g normalsaltat smör
  • 300 g mörk choklad 72%
  • 10 st ägg
  • 500 g socker
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 st apelsiner
  • 2 st blodapelsin
  • 2 st grapefrukt
  • 2 st blodgrape
  • 0,5 dl socker
  • 1 st vaniljstång

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i chokladen. Värm under omrörning tills smeten är helt slät, blanda sedan i kanelen.
  2. Vispa ihop ägg och socker i en bunke och blanda sedan i chokladsmeten.
  3. Sikta sedan försiktigt i mjölet.
  4. Skär bort skalet på citrusfrukterna och skär sedan i filéer. Koka upp socker och vatten tillsammans med vaniljstången. Låt svalna och blanda sedan ihop sockerlag och citrus filéer.
  5. Vid servering:
  6. Smörj portionsformar och häll i smeten, baka i ugn på 180º ca 8-10 min. Servera direkt, bakelsen ska vara nästan rinnande i mitten. Servera gärna med glass eller vispad grädde bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept