Halstrad torskrygg med skummig musselsås smaksatt med ostron, dillrostade palsternackor samt potatis & pepparrotspuré

4

Du behöver

  • 4 *160g stora bitar torskrygg med skinn. Be din fiskhandlare så portionerar han åt dig
  • 2 st ostron
  • resten av musselbuljongen
  • 6 st palsternackor
  • 1 knippe dill
  • 3 st röda lökar
  • 1 st pepparrot
  • 1 kg mandel potatis
  • 3 dl standard mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0,3 kg normalsaltat smör
  • Salt & vitpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den försiktigt tills den är mjuk. (Mandelpotatis faller väldigt lätt sönder och då kan purén bli vattnig.) Vispa potatis, mjölk och smör med elvisp till bra konsistens, riv pepparroten och blanda i purén. Smaka av med salt och peppar. Koka ihop buljongen och grädde försiktigt till sås. Smaka av med salt och peppar. Öppna ostronen och häll upp dessa i en skål, se efter så det inte är något skal kvar, hacka ostronen grovt.
  2. Skala palsternackan och skär ner dessa i stavar. Rosta i ugn på 200º tillsammans med smör salt och peppar i ca 10 min eller tills de är mjuka.
  3. Skala rödlöken och skär ner dessa i ?båtar?, hacka dillen fint.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept