Citronmarinerad pilgrimsmussla med fänkålscrudité & löjrom samt mixad dilldressing

4

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 2 st fänkål
  • 2 st citroner
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 100 g löjrom
  • 2 knippen dill
  • 3 st ägg
  • 3 dl matolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ask ruccola
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela musslorna i tre delar och marinera dessa i skal + saft av en halv citron, olivolja, salt och peppar i ca 5 minuter. Skär bort roten på fänkålen och skiva den sedan i tunna strimlor. Marinera fänkålen i citronsaft och olivolja tills den börjar bli mjuk ca 10 min.
  2. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  3. Mixa dill och olja till en slät grön vätska, häll upp i en skål.
  4. Kör äggulorna, dijonsenap och lite citron saft i en matberedare och häll sakta i olja, dill vätskan, kör till majonnäskonsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll upp löjrommen i ett kaffefilter, låt rinna av i ca 1 tim.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept