Ugnsbakad marulksfilé med potatispuré

Ugnsbakad marulksfilé med potatispuré
Foto: TV4

Smaksatt med tryffelolja, skirat smör med fänkål, löjrom och kokta bondbönor. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 juli 2011
Visa mer

Du behöver

  • 800 g marulksfilé styckad i 4 portionsbitar
  • 10 st potatisar av mjölig sort
  • 2 dl grädde
  • 200 g smör
  • 1 tsk tyffelolja
  • 1 bit fänkål, finskuren
  • 50 g löjrom
  • 3 dl bondbönor
  • dillkvist

Gör så här

  1. Vänd fisken i vetemjöl och bryn den hastigt i smör på alla sidor och baka den klar i ugn på 50 grader tills kärntemperaturen är 50 grader.
  2. Koka potatisen och pressa den i en potatispress.
  3. Koka up smör och grädde och vispa ner den i den pressade potatisen tills du har fått en slät puré, tillsätt tryffelolja efter tycke och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka bönorna snabbt i saltat vatten så de behåller sin spänst.
  5. Skira smöret och lägg i fänkålen så den mjuknar, ringla smöret över fisken och lägg en tsk löjrom uppe på fisken. Garnera gärna med en dillkvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept