Halstrad carpaccio med parmesancrème

Halstrad carpaccio med parmesancrème
Foto: TV4

Carpaccio är rått kött eller fisk. Otroligt gott som smälter i munnen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 juli 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • 50 g smör
  • 1 st äggula
  • 3 dl olja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 g finriven parmesan
  • salt och peppar
  • 1 dl olivolja av god kvalité
  • 1 dl finhackad stjälkselleri
  • 1 paket ruccola

Gör så här

  1. Stek filén hastigt på alla sidor, salta och peppra. Rulla in filén i gladpack så den formas rund och låt den vila.
  2. Vispa ägg, dijonsenap, vinäger och olja till en majonnäs, tillsätt cremé fraiche och den rivna parmesanen, smaka av med salt och peppar. Ställ i kyl i en timme.
  3. Finhacka sellerin och tillsätt olivoljan, låt bladningen stå och dra i kyl en timme.
  4. Skär filén i så tunna skivor det går och lägg upp på tallrik, lägg ruccolan på köttet och ringla över sellerioljan, lägg en klick parmesancremé på mitten av tallriken. Servera gärna med en grillad bit bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept