Hallå hallon

Hallå hallon
Foto: TV4

Man blir väl aldrig för mätt för lite glass efter en härlig måltid. Här har vi två olika sorter med surt och sött.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Ett dessertvin.

11 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 l vaniljglass
  • 0,5 l hallonsorbet
  • 0,5 dl citron/druva fläderblomsaft, koncentrerad
  • 0,5 kg blåbär
  • 0,5 kg hallon
  • 2 dl grädde
  • 200 g mörk choklad
  • 5 st vaniljdrömmar

Gör så här

  1. Hallon och blåbär läggs i en tillbringare tillsammans med flädersaften, outspädd. Mixa hårt, om det är dålig syra, tillsätt gärna lite citron.
  2. Chokladen smälts i vattenbad och blir chokladsås tillsammans med två deciliter grädde.
  3. Glass läggs upp tillsammans med hallon- och blåbärskompotten. Häll över chokladsåsen.
  4. Smula sedan vaniljdrömmarna över hela efterrätten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept