Grillade lammracks med pumpa- och granatäpplesallad samt gröntomat och örtsalsa

Från Nyhetsmorgon

Grillad lammrack vänd i rostade pumpafrön, serveras med en sallad med pumpa och granatäpple, samt en gröntomat- och örtsalsa.

31 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-12 st lammracks (ben) beroende på storlek
  • salt och peppar
  • 2 msk honung
  • 2 msk kikoman soja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl koncentrerad lammbuljong
  • 1 dl citronsaft
  • Peppar och ev. Salt
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 ½ medelstor Butternut pumpa
  • 1 st granatäpple
  • 2 st huvud endivsallad
  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • peppar
  • ½ knippe salladslök
  • ½ grön zuchini
  • 1 schalottenlök
  • ½ grön chili
  • 1 st grillad grön paprika
  • 2 st Tomater efter tillgång gärna gröna
  • Persilja och de örter du har tillgång till
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • honung
  • salt och peppar
  • 1-2 dl Olivolja

Gör så här

  1. Lamm: Stycka lammet i kotletter och skrapa benen rena ifrån kött.
  2. Hacka vitlök, koka tillsammans, med soja, buljong, honung, citronsaft och peppar till honungsliknande koncistens.
  3. Rosta pumpakärnor i stekpanna tillsammans med lite salt.
  4. Vid grillen: grilla och krydda lammet, doppa i glacen och rulla sedan i de rostade pumpakärnorna.
  5. Pumpasallad: Skala och kärna ur pumpan, skär i grova bitar vänd med salt, peppar, olivolja och vitlök, rosta i ugn eller skär större bitar och grilla.
  6. Blanda sedan med granatäpple och sköljd endivsallad.
  7. Smaka upp med mer salt, pepppar, olivolja och citronsaft.
  8. Grönsaksalsa: Skala och grovhacka grönsaker , svetta i varm panna, slå på honung, citron och vinäger.
  9. Koka ihop snabbt, ta av från värmen och vänd ner hackade örter, blanda med olja, salt och peppar efter egen smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept