Grillad hummer med grönsaks- och salladsknippe samt yoghurtdipp

Från Nyhetsmorgon

Grillad hummer med chipotle och vitlökscrust som serveras med grönsaks- och salladsknippe samt yoghurtdipp

31 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st små hummrar
  • 200 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chipotle chili
  • salt o peppar
  • 1 knippe dill
  • 2 dl färskrivet bröd
  • 0,5 st gurka
  • maskrosblad alt ruccola
  • 0,5 st rättika
  • frisésallad
  • gräslök
  • 1 blad noripapper
  • 3 dl grekisk el turkisk yoghurt
  • salt
  • peppar
  • citron

Gör så här

  1. Hummer: Hacka chili, vitlök och dill så fint som möjligt, blanda med smör, rivet bröd, salt och peppar samt citronskal. Rulla in i plastfilm till en korv och låt kallna i kylen.
  2. Klyv hummern på mitten, rensa bort mitt strängen på stjärten och den del av inkråmet på huvudet som man inte vill äta.
  3. Skär upp smöret i skivor som man sedan täcker snittytan på hummern med.
  4. Grilla på grill alt. gratinera i ugn på 225 grader till hummern fått fin färg och känns klar.
  5. Sallad: Skölj sallad, skala gurka och rätticka, skär grönsakerna i stavar.
  6. Bind ihop sallad och grönsaker till ett knippe och fäst med lätt fuktat noripapper.
  7. Yoghurt: Blanda youghurt med citron, smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept