Plommonpaj med vanil creme fraiche

4

Du behöver

  • Deg:
  • 300 g vetemjöl
  • 120 g socker
  • 240 g smör
  • 120 g mandelmassa
  • 30 g ägg
  • Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 160 g ägg
  • 15 g vetemjöl
  • Plommon eller annan frukt
  • Vaniljcremefraiche
  • 250 g crème fraiche
  • 0,5 vaniljstång
  • 50 g socker

Gör så här

  1. Lös mandelmassan med ägget. Blanda smör och socker. Tillsätt mandelblandningen och blanda sist i mjölet. Kyl helst 4 timmar innan användandet.
  2. Mandelmassa löses med smöret (tillsätt lite i taget för att undvika klumpar). Rör ner äggen pö om pö och tillsätt sist mjölet.
  3. Kavla ut degen ca 3 mm tunt och fodra formarna. Spritsa i fyllningen och ordna i med plommonen. Baka av i 175 grader varm ugn ca 15 min. Pudra med florsocker innan serveringen. Servera med vaniljcremefraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept