Criollo

6

Du behöver

Botten:

  • 150 g Pecannötter/Valnötter
  • 50 g smör
  • 30 g vetemjöl
  • 1 nypa malen muskot

Kräm:

  • 150 g grädde
  • 1 st äggula
  • 120 g mörk choklad (Valkrona Manjori)
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Botten:
  2. Hacka nötterna grovt, smält smöret. Blanda ihop alla ingredienserna och tryck ut smeten i en 14cm tårtring. Baka den i en 190° varm ugn i ca 5 min.
  3. Kräm:
  4. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör slätt. Tillsätt äggulan och det tärnade smöret. Låt smöret smälta och rör då och då.
  5. Bred krämen över bottnen och ställ tårtan kallt tills krämen stelnat. Pudra över med kakao innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept