Nudelrösti med sesam- och sojastekta grönsaker

4

Du behöver

Nudelrösti:

  • 200 g nudlar
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk currypulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 msk sweet chilisauce
  • 2 st pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • Wokgrönsaker:
  • 100 g morötter
  • 100 g vitkål
  • 0,5 st röd paprika
  • 100 g grön squash
  • 100 g purjolök
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl chinasoja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 1 msk sesamfrön

Sås:

  • 1 st röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Nudelrösti: Lägg nudlarna i vatten ca 1 timme. Vispa ihop ägg och mjöl samt avsluta med mjölk. Häll av vattnet på nudlarna och blanda med övriga ingredienser samt äggsmeten. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en smörad stekpanna och lägg i nudelsmeten. Stek i ca 1 minut. Baka färdigt i ugnen på 175° C i 15-20 minuter. Stjälp upp röstin på ett fat.
  2. Wokgrönsaker: Strimla grönsakerna. Hetta upp en wokpanna eller bred kastrull med oljorna. Börja med att steka vitkål och morötter i 1 minut. Tillsätt övriga grönsaker, soja, vatten och honung. Avsluta med salt, peppar och sesamfrön.
  3. Sås: Dela paprikorna och ta bort kärnhuset. Pensla paprika med olja och rosta i 225 ° C tills paprikan blir brun. Låt svalna. Skala av skinnet och hacka paprikan i mindre bitar. Finhacka löken och stek den gyllenbrun i olivolja. Tillsätt paprikapulver, vitvin och vinäger, låt koka i 5 minuter. Häll på crème fraiche och grädde och koka i ytterligare 5 minuter. Salta och peppra. Mixa och sila såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept