Jordärtskockssoppa till förrätt

Krämig jordärtskockssoppa i kopp
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Du behöver

  • 200 g jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 1 dl fisk- eller musselbuljong
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • ev 1 dl mjölk
  • 4 skivor bacon
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala jordärtskockan och löken, skär ner dessa i små bitar.
  2. Fräs grönsakerna försiktigt i en kastrull och häll sedan i buljongen. Låt koka någon minut och häll sedan i grädden. Låt soppan sjuda tills jordärtskockan är mjuk och mixa den slät.
  3. Späd eventuellt med lite mjölk om den blir för tjock. Smaka upp med salt och peppar.
  4. Strimla bacon fint och fräs det i panna tills knaprigt. Låt rinna av på ett papper.
  5. Vid servering
    Skumma soppan med en stavmixer och strö baconet ovanpå. Servera soppan när gästerna kommer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept