Glace au four med hallon och blåbär

Glace au four
Foto: TV4

Glace au four med hallon och blåbär

Av: Mårten - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En kul dessert som kräver att man är på hugget!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 l vaniljglass
  • 2 dl hallon
  • 1 dl blåbär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Smält smöret och rör i havregryn, socker, mjölk, vetemjöl och bakpulver.
  3. Bred ut på bakplåtspapper 4 rundlar ca 6 cm i diameter
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Sätt sedan ugnen på 275 grader.
  5. Vispa 2 äggvitor riktigt hårt.
  6. Fortsätt att vispa och häll i 1 dl socker.
  7. Vispa till en tjock och blank marängsmet.
  8. Se till att ugnen är 275 innan du lägger på glassen för sedan måste det gå fort.
  9. Lägg glass på varje kaka.
  10. Lägg blåbär och hallon på varje glass.
  11. Lägg på marängsmeten så allt täcks av glass och blåbär.
  12. Grädda mitt i ugnen i 2 -3 min.