Glace au four

Glace au four
Foto: TV4

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 l vaniljglass
  • 2 dl blåbär och hallon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Smält smöret och rör i havregryn, socker, mjölk, vetemjöl och bakpulver.
  3. Bred ut på bakplåtspapper 4 rundlar ca 6 cm i diameter
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Sätt sedan ugnen på 275 grader.
  5. Vispa 2 äggvitor riktigt hårt.
  6. Fortsätt att vispa och häll i 1 dl socker.
  7. Vispa till en tjock och blank marängsmet.
  8. Se till att ugnen är 275 innan du lägger på glassen för sedan måste det gå fort.
  9. Lägg glass på varje kaka.
  10. Lägg blåbär och hallon på varje glass.
  11. Lägg på marängsmeten så allt täcks av glass och blåbär.
  12. Grädda mitt i ugnen i 2 -3 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept