Marsipantårta med choklad

Marsipantårta med choklad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marsipantårta med choklad

6 ingredienser

En fantastiskt god kaloribomb. Passar att förberedas dagen innan om man slår in den i folie, men glaseringen måste göras samma dag som den ska serveras.

Ingredienser

portioner bitar
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • 100 g blockchoklad

Garnering:

  • 100 g blockchoklad
  • 1 förp syltade apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp ett bakplåtspapper så att det passar i botten av en rund kakform. Pensla formkanten med smält smör.
  2. Riv mandelmassan grovt ner i en skål och blanda det rivna med äggen och nötterna.
  3. Smält blockchokladen på lägsta värmen och låt den svalna en aning innan den rörs ned.
  4. Slå smeten i formen och grädda kakan ca en halvtimme.
  5. Vänd upp kakan och låt den svalna.
  6. Smält chokladen till glasyren och bred den över kakan. Strö på apelsinskal.