Marsipantårta med choklad

Marsipantårta med choklad
Foto: TV4

En fantastiskt god kaloribomb. Passar att förberedas dagen innan om man slår in den i folie, men glaseringen måste göras samma dag som den ska serveras.

26 januari 2009
Visa mer
15

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • 100 g blockchoklad
  • Garnering:
  • 100 g blockchoklad
  • 1 påse syltade apelsinskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp ett bakplåtspapper så att det passar i botten av en rund kakform. Pensla formkanten med smält smör.
  2. Riv mandelmassan grovt ner i en skål och blanda det rivna med äggen och nötterna.
  3. Smält blockchokladen på lägsta värmen och låt den svalna en aning innan den rörs ned.
  4. Slå smeten i formen och grädda kakan ca en halvtimme.
  5. Vänd upp kakan och låt den svalna.
  6. Smält chokladen till glasyren och bred den över kakan. Strö på apelsinskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept