Marshmallows

Marshmallows
Foto: TV4

Smeten till marshmallows är enklast att göra i en mixer eller matberedare. Du behöver också en hushållstermometer för att få exakt temperatur på smeten.

26 januari 2009
Visa mer
40

Du behöver

  • 2,5 msk gelatinpulver
  • 1 dl kallt vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl valnötter
  • 1 liten burk körsbär i maraschino
  • florsocker till formen

Gör så här

  1. Blanda samman gelatinpulvret med kallt vatten i bunken till matberedaren och låt det stå i 30 minuter. Blanda under tiden samman socker, sirap, salt och resten av vattnet i en kastrull. Låt smälta på låg värme tills allt socker löst upp sig.
  2. Höj värmen till högsta och koka blandningen utan att röra om tills termometern visar 130°. Ta då genast kastrullen från plattan. Sätt på mixern på lägsta hastighet och tillsätt försiktigt sockerblandningen till gelatinblandningen. Höj sedan hastigheten och vispa blandningen tjock och vit. Det tar ca 15 minuter.
  3. Dela under tiden vaniljstången och skrapa ut fröna. Hacka körsbär och nötter. Strö florsocker i bottnen på en form. Häll smeten i formen och dofta över florsocker. Låt stå över natten för att torka. Skär i portionsbitar före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept