Marockanska kikärtsburgare

30 m + 2 h i kyl
4
Marockanska kikärtsburgare
Foto: TV4
Från Mitt kök

Läckra kikärtsbiffar serveras med kryddig yoghurt och böngroddar i pitabröd.

27 april 2015
Visa mer
30 m + 2 h i kyl
4

Du behöver

  • 400 g kikärtor (1 konservburk)
  • 60 g ströbröd
  • 1 msk tahinipasta eller slätt jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 3 salladslökar
  • 0,5 citron
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g naturell yoghurt
  • 1 tsk Garam Masala
  • havssalt och svartpeppar

Servering

  • 4 pitabröd
  • salladsblad
  • böngroddar

Gör så här

  1. Häll av och skölj kikärtorna.
  2. Blanda kikärtorna i en matberedare med ströbröd, vitlök, tahinipasta, ägget, koriander och spiskummin och mixa tills det är slätt.
  3. Ta bort knivbladet och rör ner den hackade salladslöken och saften från en halv citron. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  4. Forma blandningen för hand till fyra stora ”hamburgare” (ca 10 cm i diameter).
  5. Lägg hamburgarna på en tallrik, täck över och låt vila i kylen i ca två timmar.
  6. Värm olja på medelhög värme i en stor stekpanna.
  7. Stek burgarna i fem till sex minuter på varje sida, tills de har en fin gyllene färg.
  8. Blanda yoghurt med Garam Masala i en skål.
  9. Värm och dela pitabröden.
  10. Servera de varma hamburgarna i pitabröden med den kryddade yoghurten, salladsblad och böngroddar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept