Marmorerade roskakor

POPULÄRT
Marmorerade roskakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Isabelle Aderheim HSB
Isabelle Aderheim HSB

Marmorerade roskakor

Av: Isabelle Aderheim

Från: Hela Sverige bakar

6 ingredienser

Söta, rosa småkakor med smak av marsipan och rosenvatten.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

  • 200 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 200 g marsipan
  • 4,5 dl vetemjöl [270 g]
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 6 tsk rosenvatten
  • 0,5 tsk röd färgpasta

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175 grader
  2. Riv marsipanen grovt med hjälp av ett rivjärn. Blanda marsipanen tillsammans med smör skuret i bitar, mjöl och vaniljpulver. Tillsätt rosenvattnet.
  3. Knåda ihop till en smidig deg. Dela upp degen i två lika stora delar.
  4. Lägg ena delen i en bunke och tillsätt färgpastan. Knåda ihop.
  5. Tag fram ett bakplåtspapper och lägg ut lite av varje deg på pappret och kavla ut så det blir ett mönster.
  6. Rulla degen som du nu har blandat ihop i små bollar och tryck till en aning.
  7. Låt stå i ugnen på 175 grader i ca 10-12 min. Låt svalna och njut av de marmorerade roskakorna.