Marmite är en enklare variant av den berömda franska soppgrytan bouillabaisse. Använd gös, marulk eller annan vit, fast fisk. Servera vitlöksbröd till.
Strimla purjolök och fänkål. Hetta upp oljan i en stor kastrull och låt purjolök och fänkål fräsa tills de mjuknar. Pressa i vitlök och blanda i saffran.
Spä med vin och buljong och låt det hela koka i ca 15 minuter. Red av soppan med potatismjöl utrört i lite vatten, den ska bara bli lätt simmig.
Skålla tomaterna genom att hastigt doppa dem i kokande vatten. Skala, kärna ur och grovhacka dem. Skär alla fiskfiléer i bitar, ca 3 cm långa och fingertjocka. Lägg i fiskbitarna och tomathacket i soppan och låt sjuda några minuter. Lägg till sist ner räkorna och musslorna, krydda med salt och peppar och strö hackad persilja över.