Marmite

Marmite
Foto: TV4

Marmite är en enklare variant av den berömda franska soppgrytan bouillabaisse. Använd gös, marulk eller annan vit, fast fisk. Servera vitlöksbröd till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g färsk benfri lax
  • 300 g vit fiskfilé
  • 2 purjolökar
  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,2 liter fiskbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • potatismjöl
  • 1 liten burk musslor
  • 3-4 färska tomater
  • 250 g skalade räkor
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla purjolök och fänkål. Hetta upp oljan i en stor kastrull och låt purjolök och fänkål fräsa tills de mjuknar. Pressa i vitlök och blanda i saffran.
  2. Spä med vin och buljong och låt det hela koka i ca 15 minuter. Red av soppan med potatismjöl utrört i lite vatten, den ska bara bli lätt simmig.
  3. Skålla tomaterna genom att hastigt doppa dem i kokande vatten. Skala, kärna ur och grovhacka dem. Skär alla fiskfiléer i bitar, ca 3 cm långa och fingertjocka. Lägg i fiskbitarna och tomathacket i soppan och låt sjuda några minuter. Lägg till sist ner räkorna och musslorna, krydda med salt och peppar och strö hackad persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept