Stekta kycklingbröst med örter

Stekta kycklingbröst med örter
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Stekta kycklingbröst med örter

26 ingredienser

Stekta kycklingbröst med örter och bacon, pommes Boulangére och en fänkålssallad.

Ingredienser

portioner

Kycklingbröst

  • 4 kycklingbröst
  • 16 skivor bacon
  • rikligt med färska örter, basilika, persilja, salvia
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • neutral olja, till stekning

Pommes Boulangère

  • 800 g fast potatis, skalad och tunt skivad
  • 3 gula lökar, skalade och tunt skivad
  • 4 klyftor vitlök, skalade och tunt skivade
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl kycklingbuljong
  • några kvistar timjan, hackad
  • 2 msk smör
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Fänkålssallad

  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 bit gurka
  • 1 msk kapris i lag
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 kruka färsk bladpersilja, plockad

Gör så här

Kycklingbröst

  1. Lägg ut baconskivorna omlott 4 och 4.
  2. Krydda kycklingbrösten med lite salt och svartpeppar.
  3. Plocka örterna och lägg på baconet.
  4. Lägg på kycklingbrösten och lägg på ytterligare örter på.
  5. Linda baconet runt kycklingen.
  6. Stek på medelhög värma med skarvsidan ner i pannan några minuter till de fått fin färg.
  7. Stek klart i ugn med potatisen några minuter till kycklingen är klar. Ca 15 minuter.
  8. Låt vila 10 minuter.
  9. Skär upp och servera till potatisen och fänkålssalladen.

Pommes Boulangère

  1. Lägg samtliga ingredienser i en ugnsfast form och blanda.
  2. Grädda i ugn på 160 grader ca 1,5 timme, tills den fått fin färg och är helt mjuk.

Fänkålssallad

  1. Hyvla samtliga grönsaker så tunt som möjligt med mandolin.
  2. Blanda ihop senap, kapris och citronsaft.
  3. Vispa i olivolja i en jämn stråle.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner alla grönsaker och persilja.
  6. Servera till kycklingen och potatisen.