Kokt kyckling i senaps- och dragonbuljong med grönsaker

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 gul lök, delad
  • 1 vitlök, delad
  • färsk timjan
  • färska lagerblad
  • 1 knippe gula morötter
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 grön zucchini
  • 0,5 gul zucchini
  • salt och peppar
  • 3 dl kycklingbuljong från kokning av kyckling
  • 3 msk dijonnaise
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk vitvinsvniäger
  • 1 kruka dragon, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg kyckling i en gryta och lägg i lök, vitlök, timjan och lagerblad.
  2. Krydda med lite salt och peppar och häll på vatten så att det täcker kyckling. Låt sjuda under lock ca 1 timme.
  3. Lyft upp kycklingen och koka ihop buljongen. Lägg i morötterna medans buljongen reducerar och låt de koka tills de är mjuka. Lägg sedan i rädisor och zucchini och koka 1 minut. Lyft upp grönsakerna och koka ihop samtliga ingredienser till senaps- och dragonbuljongen. Lägg i dragonen på slutet. Smaka av med salt och peppar och häll över kycklingen och grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept