Grillad kyckling med pastasallad och pesto

25 min
4
Grillad kyckling med pastasallad och pesto
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Italienska smaker som tomat, pesto och basilika, sätter guldkant på den här enkla rätten med kyckling och pasta. Servera den direkt, eller plocka med den ut i gröngräset!

6 augusti 2009
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk soja
  • 0,5 st citron, färskpressad
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g valfri pasta, kokt
  • 4 msk pesto
  • 2 msk kapris
  • 2 st gemsalladshuvud
  • 4 st plommontomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 3 msk parmesanost
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, cirka 6-10 minuter.
  2. Blanda under tiden honung, soja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner kycklingfiléerna i marinaden.
  3. Häll av kokvattnet och spola pastan i kallt vatten. Rör ner pesto och kapris i den kokta, kalla pastan.
  4. Plocka bladen av salladen och basilikan. Skar tomaterna i bitar och lägg allt i pastan. Salta och peppra och rör om val.
  5. Riv över parmesanost och avsluta med att ringla över olivolja.
  6. Hetta upp en stekpanna och grilla kycklingfiléerna tills de är genomstekta. Vänd efter cirka 5 minuter. Skär med en kniv för att kolla att kycklingen är helt klar, köttsaften ska vara ofärgad och genomskinlig.
  7. Servera kycklingen tillsammans med pastasalladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept