Oxragu med senap, kapris och gurksallad

Från Nyhetsmorgon

Gott blir det garanterat, men goda råvaror blir den ändå godare.

6 augusti 2009
Visa mer

Du behöver

  • 700 g grytbitar av nöt, bog eller högrev
  • 2 gula lökar, delade och skivade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 tomater, finhackade
  • 2 tärningar mörk oxbuljong
  • 5 dl vatten
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris i lag
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar
  • 1 gurka, delad på mitten och tunt skivad på längden
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Bryn köttet på hög värme i olja och smör tills det fått fin stekyta.
  2. Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut. Tillsätt, tomater, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 1-1/2 timme tills köttet är mört. Lägg i senap och kapris och smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa ättika och socker tills sockret löst sig i ättikan. Tillsätt vatten.
  4. Vänd gurka och chili i ättikslagen och lägg upp på fat eller skål.
  5. Servera till oxragun med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept