Lammkotletter med färska bönor

Lammkotletter med färska bönor
Foto: Ingvar Eriksson

Lammkött på grillen, serveras med en fräsch bönsallad. Receptet kommer från Mina favoriter från Barcelona

Bra lammkotletter behöver inte mer understöd än vitlök, timjan och olivolja. Håll kotletterna under uppsikt när de ligger på halstret, de ska fortfarande vara fint röda inuti. Håll också ett vakande öga på bönorna så att de bibehåller sin knaprighet. Tillsammans är det ruggigt gott. / Markus Aujalay

Se fler recept från

Mina favoriter från Barcelona


19 maj 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g lammkotletter
  • salt och peppar
  • 2 st vitlöksklyftor, delade
  • några kvistar timjan
  • 400 g haricots verts, bryt- eller vaxbönor, färska

Gör så här

  1. Salta och peppra lammkotletterna runt om.
  2. Stek dem på hög värme i olivolja i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Lägg vitlök och timjan i pannan när 1 minut av stektiden återstår.
  3. Ös kotletterna med oljan så att de får smak av vitlök och timjan.
  4. Koka bönorna några minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av.
  5. Servera lammkotletterna med de nykokta bönorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept