Lammfrikadeller i tomatsås med kapris och oliver

Lammfrikadeller i tomatsås med kapris och oliver
Foto: TV4

Du behöver

  • 300 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 st vitlöksklyfta, fint riven eller pressad
  • lite torkad timjan
  • salt och peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk kapris
  • 1 dl Kalamata oliver med kärnor
  • torkad timjan
  • salt, strösocker och svartpeppar
  • färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till köttbullarna och rulla.
  2. Fräs vitlök i olivoljan några minuter utan att det tar färg. Häll i vitt vin, tomater, lagerblad och timjan. Låt koka ihop några minuter.
  3. Lägg i köttbullarna och låt koka sakta under lock i ca 10 minuter.
  4. Lägg i kapris samt oliver och låt dem koka med de sista minuterna innan servering. Smaka av med salt, socker och peppar. Avsluta med att vända ner persiljan.
  5. Serveras med nykokt pasta
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept