Lammfrikadeller i tomatsås med kapris och oliver

Lammfrikadeller i tomatsås med kapris och oliver
Foto: Tv4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Lammfrikadeller i tomatsås med kapris och oliver

17 ingredienser

En annan variant av köttbullar.

Ingredienser

  • 300 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 klyfta vitlök, fint riven eller pressad
  • torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 dl vitt vin
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • 1 msk kapris
  • 1 dl kalamataoliver med kärnor
  • torkad timjan
  • salt, strösocker och svartpeppar
  • färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till köttbullarna och rulla. Fräs vitlök i olivoljan några minuter utan att det tar färg. Häll i vitt vin, tomater, lagerblad och timjan.
  2. Låt koka ihop några minuter. Lägg i köttbullarna och låt koka sakta under lock i ca 10 minuter.
  3. Lägg i kapris samt oliver och låt dem koka med de sista minuterna innan servering.
  4. Smaka av med salt, socker och peppar. Avsluta med att vända ner persiljan.
  5. Serveras med nykokt pasta.