Fläskkotlett med svamp

Fläskkotlett med svamp
Foto: Ingvar Eriksson

En gräddig rätt bestående av fläskkotlett och svamp med inslag av citrusfrukt. Receptet är hämtat ur boken Mina favoriter från Barcelona.

Runt Medelhavet rinner försvarliga mängder olivolja ner i maten, så även i Katalonien. Men man använder även mängder av smör, grädde och andra mejeriprodukter. Svamp och grädde är perfekta kamrater i matlagningssammanhang. Citronskalet lättar upp den rustika rätten. /Markus Aujalay

Se fler recept från

Mina favoriter från Barcelona


16 maj 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • olivolja
  • smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 400 g svamp, blandad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 st citron, skal
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Persilja, rikligt med grovt skuren

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Bryn fläskkotletterna hastigt i olivolja och smör i en stekpanna, tills de fått fin färg.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg över i en ugnsfast form.
  5. Stek kotletterna klara i ugnen 20 minuter.
  6. Stek svampen i olivolja på hög värme i en stekpanna någon minut.
  7. Tillsätt vitlök och citronskal, stek ytterligare 1 minut.
  8. Häll på grädde och låt koka ihop något.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Vänd ner persiljan i såsen och servera den till kotletterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept