Fiskgryta med vitt vin och dragon

35 min
4
Fiskgryta med vitt vin och dragon
Foto: TV4
35 min
4

Du behöver

  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 shallotenlökar
  • 1 morot
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 röd paprika
  • 400 gram potatis
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l fisk- och skaldjursbuljong
  • lagerblad
  • timjan
  • 400 gram blandad fisk
  • 10 cocktailtomater
  • dragon
  • apelsinsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs samtliga grönsaker i olivolja några minuter utan att de tar färg.
  2. Häll i vittvin, buljong, timjan och lagerblad. Låt småkoka under lock ca 15 minuter tills grönsakerna är klara. Smaka av med salt, peppar och apelsinsaft.
  3. Vänd ner fisk, tomater och dragon. Stäng av värmen och lägg på lock. Låt stå ca 3-4 minuter tills fisken är klar.
  4. Garnera med lite plockad timjan, persilja och några droppar olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept