Tonfisk marinerad i olivolja och citron

Tonfisk marinerad i olivolja och citron
Foto: Ingvar Eriksson
Från Nyhetsmorgon

Tunt skuren färsk tonfisk att servera som tapas. Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

6 maj 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g färsk tonfisk, skuren i tunna skivor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • flingsalt och svartpeppar
  • lite finskuren gräslök

Gör så här

  1. Lägg tonfisken på tallrik.
  2. Blanda olivolja och citronsaft och ringla över fisken.
  3. Krydda med salt och peppar och avsluta med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept