Kvibille Gräddädel med kryddkokt päron och rostade hasselnötter

Du behöver

  • Kryddkokt päron
  • 2 Anjoupäron
  • 5 dl vit glögg
  • 1 dl strösocker
  • kvibilleost
  • 400 g kvibille gräddädel
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 kavring
  • 2 dl hasselnötter, skalade
  • 50 g smör
  • 2 rädisor
  • 13 selleriblad

Gör så här

  1. Skala och skär ner päronen i mindre bitar. Koka in i glögg och socker tills päronen är mjuka. Låt svalna.
  2. Smula osten och blanda med crème fraiche, rulla till korvar i plastfilm. Ställ kallt.
  3. Rosta kavring och hasselnötter och mixa till grovt ströbröd. Smält smöret och blanda med hasselnötsblandningen.
  4. Rulla ostrullarna i nötblandningen och rulla in i ny plastfilm. Låt stå i kyl minst 30 minuter.
  5. Vid servering: Skiva upp osten i 13 bitar. Skiva rädisan tunt och lägg på osten tillsammans med en bit päron och selleriblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept