Kycklingblanquette med ramslök, vårlök och toppmurklor

Kycklingblanquette med ramslök, vårlök och toppmurklor
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 st kyckling eller valfria kycklingdelar
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 kvistar timjan
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 msk citronsaft
  • 50 g ramslök
  • 1 knippe vårlök
  • 2 st morötter
  • 100 g toppmurklor
  • 200 g färskpotatis
  • Plockad dragon och körvel

Gör så här

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar.
  2. Lägg i kastrull med timjan och häll på kycklingbuljong och lite salt.
  3. Sjud försiktigt under lock ca 45 minuter tills kycklingen är välkokt och lossnar lätt från benen.
  4. Skala morötter och skär ner i mindre bitar.
  5. Låt morötter, potatis och vårlök koka med sista 15 minuterna.
  6. Ta upp kyckling och grönsaker försiktigt och koka ihop buljongen tills ca 3 deciliter återstår.
  7. Häll i grädde och koka ihop ytterligare någon minut.
  8. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och dijonsenap.
  9. Sila såsen genom finmaskig sil och skumma upp med mixerstav innan servering.
  10. Stek murklorna i lite smör och krydda med salt och peppar.
  11. Lägg kyckling och grönsaker i en serveringskål och häll på den varma såsen/buljongen.
  12. Garnera med murklor och plockade örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept