Markus Aujalays soppa på högrev, morötter och citronyoghurt

Från Nyhetsmorgon

En fantastisk vintersoppa som mättar fint och som är gjord på vinterns grönsaker och rotfrukter.

9 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 300 g högrev, skuret i bitar
  • olja till stekning
  • 2 l buljong
  • 4 st morötter i olika färger, skalade och nedskurna
  • 2 st gul lök, skalade och nedskurna
  • 0,5 st purjolök, (cirkamängd)
  • 1 knippe timjan
  • 2 st lagerblad
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja, hackad

Citronyoghurt

  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 st citron, skal och saft

Gör så här

  1. Bryn köttet i olja i en gryta tills det fått fin färg. Häll på buljongen och låt små sjuda under lock cirka 1,5 timmer till köttet börjar blir mört.
  2. Lägg i övriga grönsaker, timjan och lagerblad och koka tills grönsakterna är klara. Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurt och ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept