Grillad strömming med ansjovisdressing

20 min
Från Nyhetsmorgon

Grillad strömming serveras här med en dressing på ansjovis, citron och senap.

15 november 2007
20 min

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 10 st coktailtomater
  • 1 st schalottenlök
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 2 msk spad från ansjovisen
  • 1 st citron, saften från hela, skalet från halva
  • 1 tsk grov dijonsenap
  • 1 knippe dill
  • 0,5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken och lägg i en skål. Rör i senap.
  2. Riv citronskal och blanda ner det tillsammans med citronsaften.
  3. Hacka ansjovisen och rör ned den plus spadet. Krydda och blanda väl.
  4. Dela tomaterna, hacka dillen och blanda försiktigt ner det i bunken.
  5. Olja strömmingen och grilla i en stekpanna tills den får fin färg. Lägg upp strömmingen på ett fat och häll dressingen över. Låt det dra någon minut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept