Risgrynskaka med glöggkokta päron

Du behöver

  • 1 pkt risgrynsgröt(500g)
  • 3 st äggulor
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl medelhavsyoghurt
  • 3 st äggvitor
  • florsocker
  • 2 st päron- skalade och skurna i bitar
  • 3 dl glögg
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda risgrynsgröt, äggulor, yoghurt, vaniljsocker, strösocker och kanel. Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd ner i gröten. Häll i smord form och grädda i 175 grader 25-30 minuter. Pudra med florsocker innan servering.
  2. Koka päronen i glögg och socker tills de är klara. Servera varma eller kalla till kakan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept