Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat

Pappardelle med salsiccia, vitt vin och tomat
Foto: TV4

Du behöver

  • 500 g pappardelle, kokt enligt anvisning på paketet
  • 500 g rå salsicciakorv
  • 4 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0,5 st röd chili, hackad
  • 2 st tomater, tärnade
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kruka persilja, hackad
  • salt och svartpeppar
  • rikligt med riven parmesanost

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från korvarna och mosa dem.
  2. Bryn i olivolja några minuter. Tillsätt vitlök och chili och bryn ytterligare någon minut.
  3. Häll i tomater samt vitt vin och låt koka ihop ca 5 minuter
  4. Blanda sedan med den nykokta pastan och vänd ner persilja.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö på parmesanosten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept