Provencalsk kycklinggryta med tomat, vitlök och vitt vin

Provencalsk kycklinggryta med tomat, vitlök och vitt vin
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 paket färska kycklingben (900 g)
  • olja till stekning
  • 0,5 st gul lök, skivad
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater, hackade
  • 2 dl vatten
  • några kvistar färsk timjan
  • 1 st röd paprika, skuren i bitar
  • 0,5 st grön zucchini, skuren i bitar
  • st aubergine, skuren i bitar
  • 1 dl svarta Kalamataoliver med kärna
  • salt, socker och peppar
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Bryn kycklingbenen i olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.
  2. Häll i vitt vin, tomater, vatten och timjan. Låt koka under lock ca 30 minuter. Bryn zucchini, aubergine och paprika i lite olja och lägg ner i grytan.
  3. Låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i oliver och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Avsluta med hackad persilja.
  4. Servera med nykokt pasta eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept