Provencalsk kycklinggryta med tomat, vitlök och vitt vin

Provencalsk kycklinggryta med tomat, vitlök och vitt vin
Foto: TV4

Jättebra vardagsrätt som tar lite längre tid att laga - men det är det värt.

8 januari 2010

Du behöver

  • 1 paket färska kycklingben (900 g)
  • olja till stekning
  • 0,5 st gul lök, skivad
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater, hackade
  • 2 dl vatten
  • några kvistar färsk timjan
  • 1 st röd paprika, skuren i bitar
  • 0,5 st grön zucchini, skuren i bitar
  • st aubergine, skuren i bitar
  • 1 dl svarta Kalamataoliver med kärna
  • salt, socker och peppar
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Bryn kycklingbenen i olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.
  2. Häll i vitt vin, tomater, vatten och timjan. Låt koka under lock ca 30 minuter. Bryn zucchini, aubergine och paprika i lite olja och lägg ner i grytan.
  3. Låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i oliver och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Avsluta med hackad persilja.
  4. Servera med nykokt pasta eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept