Isterband med senapspickles och pepparrotspotatis

Isterband med senapspickles och pepparrotspotatis
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Härligt smakrikt och vackert blir det med några av de svenskaste av råvaror. Isterband. Pepparrot. Om du tycker att svensk pickles är för söt, köp från en affär som säljer mellanösternmat. Och majonnäsen gör du väl själv?

13 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 isterband
  • 1 kg kokt potatis
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • rikligt med pepparrot
  • persilja
  • smör
  • salt och peppar

Senapspickles

  • 2 dl färdig pickles
  • 2,5 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär med en kniv i isterbanden och stek i smör på medelvärme tills de fått fin färg runt om. Fräs lök i smör några minuter utan att den får färg.
  2. Häll på grädde och mjölk och låt koka ihop. Lägg i potatis och låt bli varm. Vänd ner pepparrot och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda pickles, majonäs och senap. Smaka av med lite salt. Servera till isterbanden och pepparrotspotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept