Champinjonköttbullar med senap- och spenatpasta

Från Nyhetsmorgon

En god och enkel rätt där allt blandas i en och samma gryta.

13 februari 2008
Visa mer
40 min

Du behöver

  • 4 portioner färsk pasta (cirka 150 gram per person)
  • 400 g nötfärs
  • 200 g champinjoner
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl kolsyrat mineralvatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 1 burk lätt-cremefraiche
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Häll i mineralvattnet och jobba ihop färsen smidig (men inte för mycket så att den blir seg). Forma färsen till köttbullar. Genomstek köttbullarna gyllenbruna i smör och olja på medelgod värme.
  2. Lägg köttfärsen i en bunke. Riv ner champinjonerna på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och blanda i. Knäck ner ett ägg. Salta och peppra.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla rödlöken grovt.
  4. Ha smör och olja i en kastrull. Fräs rödlöken snabbt och tillsätt crème fraiche, senap och spenat. Blanda runt och låt det sjuda någon minut. Blanda försiktigt ner köttbullar och pasta och låt allt bli genomvarmt. Avsluta med lite extra svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept