Stekt lax med pressad potatis, gräddfil, citron och örter

Stekt lax med pressad potatis, gräddfil, citron och örter
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st portionsbitar lax (150 g st)
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 800 g potatis, skalad
  • salt
  • 1 dl gräddfil
  • gräslök
  • kryddkrasse
  • dill
  • citronskal
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda laxen med salt och peppar och stek i smör några minuter på varje sida beroende på laxens tjocklek.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut.
  3. Pressa potatisen i en skål. Klicka på gräddfil och strö på plockade örter och krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept