Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad

Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 st portionsbitar torskfilé
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 st vitlöksklyfta, fint riven eller pressad
  • rivet skal från 1 citron
  • några kvistar färsk timjan, hackad
  • salt och peppar
  • rapsolja till stekning
  • 0,5 st rödlök, finhackad
  • 2 st avokado, skuren i mindre bitar
  • 1 st tomat, skuren i mindre bitar
  • 0,5 st röd chili, finhackad
  • 2 st salladslök, tunt skivade
  • 1 dl Kalamataoliver med kärna
  • 1 msk kapris i lag
  • 3 msk olivolja
  • saft från 1 citron
  • lite hackad persilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Stek ströbrödet i olja tills det börjar blir gyllenbrunt.
  2. Blanda ströbrödet med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100 grader ca 20 minuter, tills fisken precis är färdig.
  4. Strö över rikligt med ströbrödet.
  5. Blanda samtliga ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept