Äggcocotte med grönkål och röding

Äggcocotte med grönkål och röding
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Äggcocotte med grönkål och röding

11 ingredienser

Äggcocotte med grönkål, varmrökt röding, dill och gräslök.

Se Markus laga sin julinspirerade brunch

Ingredienser

portioner
  • 1 dl grönkål, förvälld och nedskuren
  • 2 dl vispgrädde
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 4 ägg
  • 50 g varmrökt röding
  • 2 msk rödlök, finskuren
  • 2 dl gräslök, finskuren
  • några dillvippor
  • olivolja
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka grönkålen i grädden ca 5 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela i 4 ugnsfasta portionsformar.
  5. Kläck ett ägg i varje form och baka i ugn i 10-12 minuter till äggvitan stelnat och gulan fortfarande är lös.
  6. Ta ut.
  7. Fördela röding, rödlök och gräslök ovanpå och garnera med lite dill och svartpeppar.
  8. Ringla över lite olivolja.
  9. Servera genast.