Tomatbröd

Tomatbröd
Foto: Ingvar Eriksson
Från Nyhetsmorgon

Superenkel förrätt eller tapas. Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

6 maj 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st baguette, skuren i skivor
  • 2 st mogna plommontomater
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Riv tomaterna grovt på rivjärn och lägg på brödskivorna.
  2. Ringla över olivolja och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept