Ugnsbakad rabarber med vaniljkräm

Ugnsbakad rabarber med vaniljkräm
Foto: TV4
4

Du behöver

Rabarber

  • 2 stänger rabarber
  • lite strösocker
  • 4 skivor mjuk pepparkaka
  • lite färsk mynta

Vaniljkräm

  • 5 dl mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 6 st äggulor
  • 125 g strösocker
  • 40 g maizenamjöl
  • 25 g smör
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Rabarber
    Skala eventuellt rabarbern och skär i 5 centimeter långa bitar.
  2. Lägg på plåt och strö på strösocker.
  3. Ugnsbaka på 200 grader 10 minuter.
  4. Ta ut och låt vila.
  5. Pensla rabarbern med eventuell vätska som bildats på plåten.
  6. Lägg lite vaniljkräm på varje skiva pepparkaka.
  7. Lägg på rabarber och garnera med färsk mynta.
  8. Vaniljkräm
    Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången.
  9. Lägg frön, stång och mjölk i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
  10. Dra från värmen och låt dra 15 minuter.
  11. Vispa äggulor, socker och maizena luftigt i en bunke.
  12. Ta ur stången ur mjölken och häll i mjölken i äggblandningen under vispning.
  13. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka upp under vispning.
  14. Ta bort från värmen och vispa i smör.
  15. Sila och låt kallna.
  16. Vispa grädden och vänd ner i krämen innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept