Årets första rabarber med vaniljglass och italiensk maräng

Från Nyhetsmorgon

Rabarber är en av vårens allra godaste primörer. Här med smäktande god vanlijglass.l

2 juni 2009
Visa mer

Du behöver

  • 6 stänger rabarber, skalad
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång, delad och urskrapad

Italiensk maräng

  • 0,75 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 st äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Rabarber: Koka skalen med vatten, socker och vaniljstång. Häll den varma lagen över rabarbern och låt svalna i lagen. Servera med en god vaniljglass och italiensk maräng.
  2. Maräng: Koka vatten och strösocker till 121 grader. Vispa äggvita, störsocker och citronsaft till fast skum. Tillsätt sockerlagen i en jämn stråle och vispa ca 10 minuter tills marängen svalnat. Lägg i spritspåse och spritsa i fina toppar över vaniljglassen. Bränn lätt med en gasolbrännare för att få fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept