Cheesecakekräm med blåbär och mandel

Från Efter tio

En enkel och fräsch efterrätt signerad Markuc Aujalay.

23 januari 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 125 g philadelphiasost
  • 100 g strösocker
  • 1 st vaniljstång, frön
  • 3 st ägg
  • 5 dl crème fraîche
  • 2 dl frysta blåbär
  • 0,5 dl strösocker till bären
  • rostad mandel
  • mynta
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa ihop philadelphiaosten, socker och fröna från vaniljstången till en smidig smet.
  2. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa lätt. Avsluta med att röra ner creme fraiche.
  3. Häll i ugnsäkerform och baka cirka 35 minuter eller tills den stelnat. Låt svalna och vispa sedan krämen slät.
  4. Blanda blåbär med socker och låt tina. Lägg lite kräm i en glas och toppa med blåbär, mandel, mynta och pudra över florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept